Klimakterium

  • Dotaz od: Olga Martinková
  • Publikováno: 3.8.2010
  • uLékaře.cz

Dobrý den. Přečetla jsem hodně článků o klimakteriu protože na sobě pozoruji jeho příznaky. Návaly pocení a nespavost. Je možné, že by již u mne počínalo? Mám 35 let jedno 18-ti měsíční batole a MC dosud pravidelný. Antikoncepci neberu. Mohou tyto příznaky být i z jiného důvodu? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, to opravdu nemohu vědět - jděte na vyšetření na gynekologii. Předčasné klimakterium je opravdu možné, ale to se dozvíte až po stanovení hladin pohlavních a regulačních hormonů u gynekologa - jinak opravdu ne. Pokud budou hladiny v pořádku, mělo by se začít pátrat po jiných příčiných (nejčastěji od štítné žlázy, jednoduché testy z krve ukáží stav její funkce) - potom se tedy obratte na obvodního lékaře, bude vás tímto pátráním provázet. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x