Klinefelterův syndrom

Dobrý den,je mi 19 let a mám takové menší podezření na to, že jsem postižený klinefelterovým syndromem. Nevím jestli tyto příznaky jsou důvodem ke strachu: 1) rostou mi spíše ,,chmýřnaté´´ vousy 2) na hrudi se jen zřídka objevují chlupy 3) musím tvrdě cvičit aby moje boky nevypadaly tak široce 4) prsní žláza je mírně zvětšená ale není to zas tak strašné Na druhou stranu moje varlata jsou velikostí v normě, a chuť na sex snížená není, avšak v pubertě (okolo 14-16 jsem se fyzicky nestačil na své vrstevníky,kteří vůbec necvičili stejně jako dříve já-.Myslíte, že kdybych opravdu trpěl klinefelterovým syndromem tak by mi rostly vousy nebo se u tohoto syndromu také vyskytují jedince, kteří vousy mají ? Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podle vašeho dotazu se nedomnívám, že jde u vás o tento syndrom. Jednoznačně se dá vyloučit genetickým vyšetřením, na které vás může odeslat váš lékař.

MUDr. Martina Přichystalová
MUDr. Martina Přichystalová

Specializace: Pediatrie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: