Klinefelterův syndrom

Dobry den, muj dotaz je ohledne plodnosti muzu s timto syndromem. Muj pripad je takovy ze spermiogram vysel: zadna spermie v ejakulatu, nasledny geneticky test ukazal ze mam Klinefelterův syndrom neboli nadpocetny chromozom X, tzn. XXY. Byl nam doporuceny darce, nic vic. Ale ted jsem nasel tuto formulaci metody ziskani spermii pro umele oplodneni TESE: Lékaři volí tuto metodu u neobstrukční formy azoospermie. Pacient nemusí tvořit žádné vlastní spermie. Stačí, když v jeho tubulech nalezneme dostatečný počet nezralých pohlavních buněk. Mohou to být také pacienti s klinefelterovým syndromem nebo pacienti po zánětlivých onemocněních varlat. Muzete odhadnout zda je mozne podstoupit tuto metodu TESE a je moznost ze budou nejaky pohlavni bunky ziskany? Proc nam tuto variantu doktorka z Centra asistovane reprodukce nenabidla i po spatne genetice? Mluvila o tom pouze pokud genetika bude v poradku. Proc ale tedy se pise ze TESE se da vyuzit u muzu s klinefelterův syndromem?

Odpověď odborníka:

Dobrý den Michale! U mužů trpících Klinefelterovým syndromem šance, že se stanou otcem existuje. Vše záleží na tom, zda zárodečný epitel ve vašich varlatech produkuje alespoň malé množství spermií, třeba i nezralých. TESE (testicular sperm extraction) je metoda, při které se odebírá tkáň varlete, ze které se poté pod mikroskopem izolují spermie. Doporučuji vám obrátit se na některou z větších klinik asistované reprodukce, např. při fakultních nemocnicích, podívejte se též na stránky www.andromeda.cz Moc držím palce.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: