Klinicky němý průběh těhotenství

Dobrý den, měsíc před otěhotněním jsem měla antikoncepci na přerušení těhotenství. Bohužel měsíc na to jsme se špatným výpočtem trefili opět do uvulačních dnů s přítelem jsme spolu byli krátce a já z histerie spolkla 4 prášky antikoncepce trinovum....hned jak jsem si uvědomila co blbnu jsem se rozhodla, že už další 4 brát nebudu, že to nechám osudu, že když jsem tak blbá musím za to převzít zodpovědnost. No a já doopravdy otěhotněla..začátek poslední mentruace jsem měla 25.10 - 29.10. tím páden jsem vypočítala den ovulace na 7.11....těhotenský test mi vyšel pozitivní 25.11 a 28.11 těhotenství potvrdil gynekolog s tím že HCG bylo 177..podle mých měsičku a mého stanovení ovulace to vypočítal na 3 týden těhotenství s tím, že ale na děloze nic nevidi, že mám přijít za týden tam se nic neukázalo a 7.12 byla hodnota HCG 2460. s tím , že to teda vypadá na mimoděložní, nechala jsem se teda poslat do nemocnice na ultrazvuk 9.12 na ultrazvuku nic nenašli a hodnota HCG už byla 3145. děloha v AVF nezvětšená, pohyblivá, nebolestivá, sliznice vyšší do 11mm. primář co mě viděl říkal, že nemám plašit, že ještě klidně muže jít o normální těhotenství a vzhledem k těm práškům, že můžu mít rozházený cyklus tím pádem jsem klidně mohla otěhotnět o týden později..dejme tomu po 14.11 a že tím pádem by bylo logické, že ještě nic nepozná. Bohužel jsem tam byla ještě dneska 12.12 krevní testy z předešleho dne už byly HCG 5198 , ALE NA ULTRAZVUKU NIC. Kdybych teda otěhotněla o ten týden později byl bych dneska na konci 4 týdne. je možné, že by ješte nemohl nic vidět??? Primář mi dal ještě týden k dobru, že jak tam nebudou známky fyzické gravidity asi mě pošle na vyškrab a lapadoskopii. Jsem mu říkala ať se ultrazvukem podívá na ty vejcovody, že snad tam to mimoděložní musí najít pokud tam je. říkal, že živý plod by tam našel, ale že váček najít nemusí. jak je možné, že mi rostou hodnoty HCG ? Je možné aby takto rostly u mimoděložního těhotenství nebo aby je takto vytvářel váček bez plodu? to mám ty hodnoty hcg tak nízké??? říkal, že každá žena to má jinak, že jde o to jak stoupají a ne jak jsou vysoké..že je mám běžné na normální těhotenství. Nemám žádné boleti, nebolí mě vaječníky, vejcovody nic ani na ohmat. jedinou známkou těhotenství , kterou cítím mám akorád extrémě citlivá prsa, ale nezvracím atd. Kamarádky říkají ať neplaším, že ony viděly miminko na ultrazvuku až někdy v 5 tt (od početí) a to jen v podobě malé tečky... Ale přeci musí doktor poznat těhotnou dělohu ve 4 týdnu! Mám ještě nějakou šanci na to aby těhotenství bylo normální? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Ano, jistota je po 5 týdnu těhotenství,šanci jistě máte, hodnoty HCG stoupají to je příznivé,ale mimoděložní těhotenství je potřeba naprosto spolehlivě vyloučit příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Účinná léčba vypadávání vlasů pomocí Renokinu
Články: Účinná léčba vypadávání vlasů pomocí Renokinu
Vypadávání vlasů může být...
Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Články: Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Pálení a řezání v podbřišku...
Varikokéla, ryze mužský problém
Články: Varikokéla, ryze mužský problém
V podstatě se jedná o...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Rakovina ledvin: tichý nepřítel
Články: Rakovina ledvin: tichý nepřítel
Téměř všechny nádory tohoto...
Vypozorujte si předpoklady ke vzniku rakoviny
Články: Vypozorujte si předpoklady ke vzniku rakoviny
Přinejmenším 85 % zhoubných...
Bolesti hlavy: poznejte jejich příčinu, (nejen) kvůli léčbě
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: