Klion d v těhotenství

Dobrý den, před dvěma měsíci jsem psala do Vaší poradny dotaz a nedošla mi žádná odpověď tak to zkouším znovu. Můj problém je následující: v době, kdy jsem otěhotněla mi lékař předepsal lék Klion D 100 na zavádění. Užívala jsem 1 tabletu po dobu 10-ti dnů. Chtěla bych se zeptat, jestli by užívání tohoto léku mohlo mít vliv na plod, když v příbalovém letáku psali, že se nesmí užívat v 1. trimestru. Lékař mi lék předepsal v době, kdy jsme nevěděli, že jsem těhotná (užívala jsem ho v prvním týdnu od početí), tvrdí, že jsem lék zaváděla v úplném počátku, že by užívání nemělo vadit. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den,paní Šárko, užívání Klionu D se opravdu v prním trimestru nedoporučuje.Pokud ale Váš gynekolog tvrdí, že v takto raném stupni těhotenství užívání Klionu nevadí a pokud Váš plod nadále dobře prospívá, nedělala bych si s tím nadále na Vašem místě již starosti.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: