Klíště

Dobrý den,ráda bych se zeptala na problém s klíštětem.Dnes jsem roční dceři na hlavě ve vlasech objevila klíště.Opatrně jsem ho odstranila pinzetou,ještě nebylo přisáté a nepoškodila jsem ho.Dceři jsem místo vyčistila peroxidem.Později jsem si všimla,že má to místo lehce červené o velikosti fazole.Může jít o podráždění kůže,nebo se mám obávat nějaké nákazy?Ještě bych se ráda zeptala na svůj problém,před třemi dny jsem si odstranila klíště,ale bohužel mi pod kůží zůstal kousek kusadla.Mám to nechat být,nebo raději navštávit chirurgii?Moc Vám děkuji za Váš čas i odpovedˇ.Radka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jestliže klíště nebylo přisáté, jde s největší pravděpodobností o podráždění kůže. Přenos infekce klíštětem totiž spočívá ve vyvrhnutí obsahu trávicího ústrojí klíštěte do rány po přisátí nebo do krve obecně. Pokud tedy klíště nebylo rozmáčklé apod. a kůže byla neporušená, nevznikla cesta přenosu infekce. Kusadlo by se Vám mělo vyloučit samo. Jedině pokud by ranka hnisala nebo se v okolí objevila jakákoli podezřelá reakce, je lepší chirurgii navštívit.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Záněty močových cest: zadáno pro ženy
Články: Záněty močových cest: zadáno pro ženy
Zánět močových cest je...
Trávení jako zrcadlo stresů
Články: Trávení jako zrcadlo stresů
Trápí vás dlouhodobě...
Být zas fit? Nekouřit!
Články: Být zas fit? Nekouřit!
Toužíte po hezčích nohách...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x