Klíště

V sobotu jsem si našel klíště a dnes v pondělí místo vpichu vypadá takto. Může se jednat o boreliozu nebo je toto zarudnutí (vzhledově a velikostě stejné jako štípnutí od komára) zcela béžné? Děkuji Vám za odpověď

Odpověď odborníka:

Ne, rozhodně to není příznak boreliózy. Boreliosa je infekce, kdy inkubační doba je minimálně 3 týdny, tzn., že první příznaky se neobjeví dřív, než po této době. Rovněž odběr krve na boreliózu před dobou 3 týdny od klíštěte nemá smysl, výsledek nebude relevalentní. Máte obyčejnou reakcí po kousnutí členovcem. Ložisko po borelióze je větší a střed bývá bělavý

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: