Klíště

Zhruba před čtyřmi týdny jsem si vytáhl klíště na levém boku trupu. Na tomto místé mi zůstala světle červená oválná skvrna která se zvětšila na 3x1cm. 2.června tohoto roku jsem ukončil léčbu antibiotiky Ciplox ( užíval jsem 20 dní na infekční zápal plic, nyní jsem vyléčen, už bez nálezu). Mám prosím dotaz: V případě že se skvrna bude stále zvětšovat navštívím opět mého lékaře a pokud bude podezření na boreliozu můžu opět užívat stejné antibiotika Ciplox ? Na většinu jiných antibiotik mám alergii ! Na boreliozu jsem byl už léčen před 10 lety. Děkuji Mašta Bohuslav

Odpověď odborníka:

Pokud se bude ložisko zvětšovat,určitě lékaře navštivte.K přeléčení 1.stadia boreliozy je nevhodnější doxycyklin ,klaritromycin nebo azitromycin.

MUDr. Marie Vaňačová
MUDr. Marie Vaňačová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Soukromá ordinace praktického lékaře pro dospělé, Tábor

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: