Kliště

Před 6 týdny jsem měla klíště na prsu,týden na to, jsem nemohla došlápnout na patu,na lýtku se mi udělal červený pruh, který zmizel a na nártu se mi přes celý nárt udělal červený pruh, a ztvrdla mi na nártu žíla, kolem kotníku mírný otok. Dr usoudil, že je to infekční zánět povrchových žil, ale netušil,kde bych k tomu mohla přijít.Dostala jsem Azytromycin na 3 dny.Asi týden jsem měla mírně zvýšenou teplotu. Od té doby, je to již tedy 5 neděl nohu mažu, beru různé potravinové doplňky jako Detralex.Žíla nemizí, stále bolí a ztvrdnutí se ještě prodloužilo kolem kotníku, který otéká a hodně uvnitř kotníku bolí. Mám nosit kompresní punčochu.K tomu mě ještě bolí hlavně v noci, rameno.Jsem unavená, usínám ještě s nohama na zemi. Může to mít souvislost s klíštětem? Děkuji HelenaN

Odpověď odborníka:

Zánět žil může vzniknout při jakémkoli oslabení či probíhajícím zánětu v těle. Ve Vašem případě by bylo při možné borrelióze. Doporučovala bych vyšetření na protilátky proti borreliím. A protože se objevuje zatvrdnutí žíly, doporučuji vyšetření žil dolní končetiny ultrazvukem. Při zatvrdnutí žíly může se rozvíjet tromboflebitida a pak by bylo potřeba zahájit i léčbu na ředění krve. V případě pozitivní borreliózy je 3 denní užívání Azitromycinu nedostačující. Únava je vždy známkou, že si tělo potřebuje odpočinout. Aby mělo dost sil na regeneraci a uzdravení.
MUDr. Dagmar Doležalová

MUDr. Dagmar Doležalová
MUDr. Dagmar Doležalová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: