Klíště

Dobrý den, v květnu jsme měla klíště..do dvou dnů flek a dostala jsem ATB doxybene, krevní testy potvrdily Boreliozu. Flek zmizel jen drobná tečka zůstala, lékařka konstatovala,že toto již nic není. V červenci testy opakovala s tím,že výsledek byl již hraniční a v listopadu provede další odběr. Teď jsem zjistila ,že ta drobná tečka se mi podebrala a když jsem na ni zatlačila..vytekla nějaká tekutina. Zašla jsem si k lékařce a ta mi řekla,že pravděpodobně tam zůstal zbytek klíštětě. Připadá mi to divné po 5měsících..je to celkem dlouhá doba. Nemohla mi borelioza přejít opět do akutní fáze a nepotřebuji znova ATB, neměla by mi již teď udělat lékařka opět krevní testy. To podebrání v místě přisátí klíštěte vypadá jak vřídek. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Nelo, teoreticky je možné, že tam zbytek klíštěte mohl zůstat a jen se zánět ohraničil. Raději k lékařce znovu zajděte. Váš případ je sice kuriozní, ale nelze ho podcenit. Jistá možnost nové nákazy tu je. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: