Klíště

12.8. jsem měla klíště. A na noze jsem měla nejprve klasický štípanec a ten se pak řekněme přetransformoval do takovéhoto flíčku (viz foto). Nemůže to být borelióza? Jinak mi nic není, jen mě před asi týdnem ze zcela neznámého důvodu začal bolet pravý kolenní kloub a bolí do teď. Ale bolí pouze pokud se zvedám a noha zabírá nebo mám ohnutou tu nohu v koleni- tedy ne neustále nebo při noze v klidu. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Iveto, dle přiloženého fota se jedná jen o lokální reakci po odstranění klíštěte. Místo cca 2 měsíce sledujte, pokud se objeví zarudnutí o průměru více jak 5cm, navštivte svého praktického lékaře, bylo by potřeba nasadit antibiotika. Bolest kolene velmi pravděpodobně vůbec s klíštětem nesouvisí. Hezký den. Dr. Krákora M.

MUDr. Martin Krákora
MUDr. Martin Krákora

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktický lékař pro dospělé, Klášterec nad Ohří

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: