Klíště blízko varlat

Kouslo mě klíště do třísel blízko varlat a mám strach, jestli to nemůže mít nějaké následky, cítím ve varlatech malou bolest, může to být tím klíštětem? Prosím odepište, děkuji.

Odpověď odborníka:

Žádných následků se nemusíte obávat, sledujte místo vpichu, jestli se neobjeví zarudnutí cca 5 a více cm v průměru (což by značilo boreliosu), nebo jestli se neobjeví horečka a chřipkové příznaky ( u encefalitidy). Přímý vliv na varlata vpich nemá.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: