Klíště, očkování

Dobrý den, mám 20měsíčního syna, kterému jsem našla v pondělí (při pobytu u Hronova) snad jen max. 2 hodiny přisáté klíště. Ihned jsem ho odstranila a místo vydesinfikovala Septonexem. Teď má v té malinké rance (asi 2mm) lehce červenou kůži. Máme s tím raději zajít k pediatrovi? V pátek (tj. za 4 dny od odstranění klíštěte) máme jít na druhou dávku očkování Priorix. Prosím o radu, zda na očkování máme jít nebo raději počkat, jestli nebude nějaká reakce na klíště. Samozřejmě doufáme, že nebude. Děkuji moc za odpověď. Hanka

Odpověď odborníka:

Dobrý den! Jen z důvodu přisátí klíštěte bych očkování neodkládala. Drobná ranka po odstranění klíštěte vás nemusí znepokojovat, pouze pokud by se v jejím okolí objevilo typické šířící se zarudnutí, je třeba co nejdříve navštívit pediatra. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: