Klíště, skrvna, těhotenství

Před nějakým časem jsem odstranila přisáté klíště. Druhý den po jeho odstranění se mi v místě přisátí objevila skvrna o průměru cca 8 cm. Vzhledem k tomu, že jsem těhotná navštívila jsem lékaře kvůli krevním testům na boreliozu.Po odběru krve mi bylo řečeno, že výsledky testu budou k dispozici až za 1 měsíc. Je to opravdu obvyklé, aby výsledky trvaly takto dlouho? Protože v případě pozitivního nálezu by byla léčba antibiotiky zahájena až po 2 měsících od přisátí klíštěte. Nemohla by taková časová prodleva mít vliv nejen na můj zdravotní stav ale i na zdraví dítěte? Děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Někdy skutečně testy trvají delší dobu, ale tato doba se mi zdá neúměrná. V případě, že má lékař podezření na boreliosu, měl by okamžitě nasadit antibiotika a nečekat na výsledek. V případě těhotenství je možné léčit penicilinovou řadou (pokud nejste alergická) - amoxicilinem po dobu 3 týdnů.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: