Klíšťová encefalitida

Dobrý den, dcera měla před 3 roky klíště (byly jí 3 roky), borelióza vyloučena, krevní testy na encefalitidu mi lékařka nechtěla udělat z důvodu, že je to u dětí málo pravděpodobné. Již ca 2,5 roku řešíme bolesti v podkolenních jamkách (kloubů) a permanentní únavu. Vyšetření neurologie (ne v souvislosti s klíštětem) a revmatologie v pořádku. Dcera značně zaostává v chůzi a v pohybových aktivitách za vrstevníky z důvody bolesti a únavy.Při klasických krevních testech se mě vždy lékař ptal, zda v té době dcera prodělala virózu - ale neprodělala. Lze nyní po 3 letech z krevních testů zjistit, zda dcera prodělala encefalitidu? Jak se případně postupuje? Mohu si někde sama nechat tyto krevní testy udělat i v případě, že bych si je sama uhradila? Děkuji

Odpověď odborníka:

Klíšťová encefalitida má inkubační dobu několik málo dnů, proto obtíže pravděpodobně nebudou souviset s tímto onemocněním. Lze provést vyšetření krve na přítomnost protilátek proti klíšťové encefalitidě - buď za vaši úhradu nebo bezplatně podle toho, zda je toto vyšetření indikováno nebo ho chcete provést na vlastní žádost.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: