Klíšťová encefalitida

Dobrý den, synovi 3,5 roku jsme před 10 dny našli a odstranili klíště. V té době také prodělal lehkou virozu - asi 2 dny teploty, rýma, kašel. Lehká rýma dosud přetrvává. Dnes - to je 10 dní od odstranění klíštěte měl odpoledne najednou teplotu 38,6 , stěžuje si že ho bolí ruce, nohy a záda. Jinak má pouze rýmu která ale přetrvává už od minulého týdne (není to nový příznak). Může se jednat o klíšťovou encefalitidu? Vzhledem k tomu že je pátek, jsme vyrazili na pohotovost, ale dle dr. je to pouze viroza (poslech má čistý, krk, uzliny atd také), prý o encefalitidu by se mohlo jednat až kdyby byly horečky velmi vysoké, zvracel by a byly by další příznaky. Takže malému odmítla i nabrat krev, případně nás odeslat na infekční oddělení. Mám navštívit jinou lékařku nebo mám čekat jak se bude stav dál vyvíjet ?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučoval bych opravdu poškat a při náhlém zvýšení teploty vyhledat lékařskou pomoc. Opravdu se totiž může jednat pouze o respirační virózu, Vámi popsané příznaky jsou totiž velmi nespecifické. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: