Klíšťová encefalitida

  • Dotaz od: Šárka Glombíčková
  • Publikováno: 11.7.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, manžel si našel 28.6. na dovolené v Jeseníkách přisáté klíště. Bez problémů jsme ho odstranili, zůstal malý flíček jako po vpichu komára, který má dosud. 7.7. večer měl bolesti hlavy, druhý den ho bolely svaly a večer měl horečku, která druhý den ráno ustoupila, ale odpoledne se znovu vrátila. 10.7. navštívil svou lékařku, která jej poslala domů s tím, že se jedná, o chřipku, krev mu vůbec neodebrala.Obávám se, že by se mohlo jednat o klíšťovou encefalitidu. Máme u lékařky požadovat vyšetření krve nebo počkat až odezní chřipkový stav?Je možné již takto brzy z krve něco zjistit?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rozhodně bych doporučovala vyšetření krve! A odebrání antiboreliových protilátek.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: