Klíšťová encefalitida

Dobrý den, poslední 4 týdny trpím brněním prstů rukou, ztuhlostí kloubů obou rukou (zejména po ránu). Praktik zatím nasadil na 10 dní nesterodní antirevmatikum. Mé dotazy: 1. Před 6 týdny jsem dostal 2. vakcínu proti klíšťové encefalitidě. Mohlo by se o vedlejší účinek vakcinace? Pokud ano, jde o přechodný stav? 2. Pokud by se jednalo na reakci na vakcinaci, pomůže předepsané antirevmatikum? Nebo jiná medikace? 3. Máte zkušenosti s používáním konopných preparátů zevně (mast, tinktura) při léčení obdobných obtíží? 4. Pokud potíže neodeznějí spontánně, jaké další vyšetření byste doporučil? Na výskyt protilátek? Děkuji za odpověď . JN

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v rámci nežádoucích účinků očjkování se mohou objevit velmi pestré projevy obvykle záhy po vakcinaci . Vámi popisované potíže nepatří k typickým komplikacím. Navíc jste již po druhé vakcinaci. Osobně bych se k vaší teorii nepřikláněl, Ale vyloučit nelze nic. Potíže lze léčit pouze symptomaticky . Tudíž osobně považuji podávání antirevmatik za rozumné. Pokud budou potíže přetrvávat , bude asi rozumné doplnit např. neurologické vyšetření k vyšetření nervstva horních končetin - EMG. S vámi uvedenými preparáty zkušenosti nemám . Vyšetření protilátek nebude mít žádnou přidanou hodnotu

MUDr. Tomáš Vilhelm
MUDr. Tomáš Vilhelm

Specializace: Rehabilitace
Pracoviště: VERTEBRA

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x