Klíšťová encefalitida

Moje dcera byla přeočkována naposledy v roce 2005 (12 let - dětskou vakcinou), nyní měla klíště a po 14 dnech dostala teplotu, rýmu, kašel, má bolest v krku, angína to není, CRP 28. Může mít v těle zbytek vakcíny? Jak zjistíme, zda je infikována virem encefalitidy. Může být ještě chráněná proti viru? Děkuji moc

Odpověď odborníka:

Lenko. Přeočkování pro klíšťové encefalitidě by mělo probíhat každých 3-5 let, jinak hrozí, že hladina ochranných protilátek nebude dostatečná. Vaše dcera pravděpodobně bude mít nějakou virózu, souvislost s klíštětem může být náhodná. Encefalitida se pozná podle specifických klinických projevů, přetrvávající horečka, bolest hlavy, zvracení, zmatenost, bolesti zad a podobně. Pokud by teploty trvaly, pak by dceru měl jistě vyšetřit infekcionista. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: