Klíšťová encefalitida a těhotenství

Dobrý den, před 13dny jsem měla klíště asi 10h.Dnes mám rýmu,jinak zatím nic.Jsem v 5.měsíci těhotenství.Mohlo by se jednat o encefalitidu?Jak dlouho se mám sledovat?A případně,že by se prokázala, jaký je postup léčby v těhotenství a jak to může miminko ohrozit,jaká jsou rizika?Musela bych dát dítě pryč?Děkuji moc za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se kolem místa přisátí neobjevil červený erytém, můžete zůstat v klidu. Co se léčby týče, i v těhotenství probíhá přibližně stejně, pouze s ohledem na pokročilost těhotenství. Nemusíte mít ale strach, s největší pravděpodobností se o klíšťovou encefalitidu nejedná. V případě obtíží však vyhledejte ošetřujícího lékaře. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: