Klíštová encefalitida/borelioza

Dobrý den, mám na Vás dotaz ohledně klíštěte a KE případně LB. Před 5.9. jsem byla v lese v Libereckém kraji. 8.9. jsem si našla klíště. Bohužel nedokážu zhodnotit, jak dlouho bylo přisáté. Vyndání netrvalo dlouho, po vyndání mě celý den místo kousnutí svědilo. Večer jsem měla teplotu 37,5, a zimnici. Jako by na mě lezla chřipka. DO rána teplota ustoupila, skvrna se také zmenšila. Cítím se pouze unavená, bolí mě klouby. Chtěla jsem se zeptat, zda je možné, abyse takto brzy projevily příznaky LB či KE a jak dále postupovat. Díky moc za radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rozhodně to možné je, navštivte lékaře, ukažte mu skvrnu (pokud je, ale i když není - informujte jej o ní) a on vám provede testy na přítomnost infekce borelie a encefalitidy v krvi. V případě pozitivity by se měla infekce zaléčit ATB! Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: