Klíšťováencefalitida

Dobrý den Je mi 33 let, v 16 letech jsem prodělala klíšťovou encefalitidu, i přes těžký průběh jsem po víc jako půl roce opět začala fungovat bez problému, rodiče se mne snažili hlídat, abych byla bez zátěže atd.Poté jsem neměla žádné větší problémy.Chci se zeptat zdali i po této nemoci ji mohu dostat znovu, nebo zda je lepší se očkovat, zdali mají mé děti 6 a 11 let taky větší riziko nákazy a je lepší děti nechat očkovat. Dále se chci zeptat zdali tato nemoc mohla zanechat problém s pamětí - žádné vzpomínky z dětství?? tento problém řeším již řadu let, jak je možné že si pamatuji do 15 let svého života jen pár útržků(možná 4-5).Od 16 let kdy jsem se vyléčila si již skoro vše vybavuji a vzpomínám.prosím o radu a odpověď. Děkuji a jsem s pozdravem.Andrea

Odpověď odborníka:

Dobrý den, imunita proti klíšťové encefalitidě nepřetrvává, je vhodné nechat se očkovat, stejně tak je vhodné nechat očkovat děti, zejména pokus chodíte do přírody (lesy, louky, parky..). Problém s pamětí jistě mohla encefalitida vyvolat.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: