Klotrimazol a slunce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli když používám mast na poševní oblast a vaginální tobolky k zavádění do pochvy s obsahem klotrimazolu (na poševní mykózu), tak jestli můžu na slunce nebo jestli mi hrozí nějaká vyrážka. Tak jak se to může stát, když se např. užívají antibiotika nebo chemoterapeutika, tak jestli je toto riziko, i když se clotrimazol používá jen na zavádění do pochvy a natírání okolo ní.... Nehodlám se opalovat, myslím tím jen pobyt venku při slunečném počasí (na odhalené části těla používám krém s ochranným faktorem 30 vždy, když svítí sluníčko a jsem venku). Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Neobávejte se při vaginální tobolkách a masti kolem vchodu poševního si sluníčka klidně můžete užívat. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: