Kloubní injekce

Dobrý den, pane doktore. Po ASK operaci kolene, coz uz je 8 mesicu, se mi zacala nicit chrupavka, v koleni zacalo strasne vrzat a ortoped stanovil jiz 1. stupen artrozy. Pred operaci zadna artroza nebyla, kloub byl zcela zdrav. Nechci se dockat za par let umeleho kloubu a proto bych chtel udelat vse pro sve koleno, aby mohlo normalne a zdrave fungovat jako pred operaci. Jedl jsem pul roku Chondrosulf 800, ted mi predepsal ortoped Artrodar, je lepsi nez Chondrosulf 800 ? I presto, ze jsem tento Chondroslf uzival pul roku, stejne jsem dostal artrozu, coz nechapu a jsem z toho nestastny. Jak jsem rekl, chci dat kloub co nejvice do poradku a pokud leky nezabraly, chtel bych si nechat do kloubu napichat synovialni injekce. Slysel jsem o 2 preparatech: Hyalgan a Synocrom. Znate jeste nejake dalsi pane doktore a muzete mi pekne prosim sdelit, ktere jsou nejucinejsi, aby chrupavku co nejvice vyzivily, ochranily a neprohlubovaly dale artrozu ? Budu Vam moc vecny za Vas nazor. Jsem nadseny sportovec a rad bych aktivne sportoval i dale bez bolesti a omezeni jako pred operaci. Nadvahou netrpim. Velice dekuji pane doktore za Vase informace. S pozdravem Albrecht

Odpověď odborníka:

Artrozu I. stupně kolena má velký počet obyvatel a je dosti pravděpodobné, že i delší dobu je ve vašem případě. Nezmínil jste se, proč se konala artroskopie vašeho kolena. Artrodar je učitečný, ostatní vámi zmíněné léky přinášejí užitek, hojně uváděné léky v reklamách jsou ale spíše jen potravinový doplněk. Pokud máte potíže a po poradě s vašim ortopedem lze užít metodu ACP, kdy se do kolena aplikuje vlastní upravená krev. Metoda je užitečná, metodu pojišťovny ale neplatí.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: