Kloubní náhrada

Dobrý den, mám sedm měsíců po výměně kolenního kloubu a stále u mně přetrvává otok kolene , který přechází až k dolní končetině k prstům nohy. Mám neustálé bolesti v oblasti pod kolenem a z vnější strany kolena, které neodeznívají ani po užití léku od bolesti ( Detralex 2x1 pouze ráno). Operující lékař mi sdělil, že mám zpomalený cevní systém. Je u mne možná nějaká léčba, která by tyhle problémy odstranila třeba i chirurgicky, nebo alespoň zmírnila? Nebo již to budu mít trvalý stav, který nelze změnit k lepšímu? Děkuji za odpověď. S pozdravem hezkého dne Přikrylová Naďa

Odpověď odborníka:

Je třeba vyšetření lékařem, který se věnuje chorobám cév, angiolog. Po operacích velkých kloubů často bývá zhoršení cévního oběhu, stav se ale většinou upravuje. První bych se nechal vyšetřit, včetně vyšetření ultrazvukem, poté cvičit, pohybovat se, svalové stahy hojně zrychlují krevní oběh, poté zvednutí končetiny nahoru, kdykoliv odpočívám, pomáhat odchodu krve i mechanicky, elastické obinadlo a teprve potom léky, třeba Detralex o kterém se zmiňujete.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: