Kloubni vazivo - artroskopie

Dobry den. Podstoupil jsem kvuli castym luxacim artroskopii praveho ramene. Kdyz jsem se ptal primare, rekl ze jsem mel odtrzene labrum a uchytili mi to cele zpet skobickami do kosti a ted jsem uz mesic v rehabilitaci. S rukou mohu bezbolestne hybat, ale samozrejmne dodrzuji klidovou fazi a do strany vubec nehybam, tam je jeste citit tlak a bolest. Chci se zeptat jak je to s vazivem, ktere by melo ted srust ke kosti predpokladam. Pri lezeni a otaceni se pocituji bezbolestne, ale neprijemne lechtave \'\'posuny\'\' u lopatky. Mozna citim primo vazivo, jakoby nitky ktere se natahuji, ci povoluji. Mam brat nejaky pripravek na vyzivu kloubu, abych podporil srust? Za jak dlouho se zhruba vazivo plne uchyti? A zda byva tento pocit normalni, kdyz uz jsem mesic po operaci??

Odpověď odborníka:

Ve vašem mladém věku, pokud je anatomicky tvar kloubní jamky upraven, což po ASK jistě je , je náprava velmi rychlá, stav se do 6 týdnů upravuje téměř k normě. Jistě vždy záleží i na doprovodných změnách kolem kloubu, na příklad změny ve sval.vé manžetě rotátorů. Vazivo je tkáň, která se upravuje nejrychleji a bohužel tak rychle, že často nahrazuje i jiné tkáně, které se nestačí dohojit, na příklad sval. Brát přípravky na výživu kloubu nejsou potřebné, jistě většinou neškodí.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: