Kndelik v krku

Pred mesicim jsem zacal kaslat a mit bolesti v krku. Dostal jsem antibiotika ale ta nepomohla. Bolest v krku/na pruduskach se drzela stale. Nekdy vic a nkedy min intezivne. A objevili se zvlastni pocity knedliku v krku, ktery nejde prohltnout. Do toho vseho se prihodilo dalsi "onemocneni" a to Bells palsy, ktere je uz na ustupu. Pred tydnem se ale pocit knedliku v krku opet vratil a o mnoho intenzivnejsi. Pri jidle nebo piti nemam zadny problem jenom kdyz prehltam na sucho. A to predevsim oblasti hrtanu. Doktor me prehledl a nic podezrive nenasel, ani zveteenou uzlinu a byl jsem odeslan na rontgen. Vysledky zatim neznam, ale nemam prilis presvedcivy pocit ze rontgen je zrovna idealni vysetreni. Snazim se pit pruduskovy caj a obcas inhalovat solni vodu, teplotu nemam. Zatim vsak nic nepomaha...

Odpověď odborníka:

Vážený pane Marku, uvedené obtíže mohou mít různé příčiny. Doporučuji Vám podstoupit vyšetření ORL lékařem, případně ještě gastroenterologem a pneumologem, včetně CT nebo MR, event. endoskopie horní části trávicí trubice a bronchoskopie. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: