Knedlík v krku

Dobrý den, mám již cca 2 týdny při polykání pocit knedlíku v krku (pod ohryzkem) Snažím se stále polknout a nebo vykašlat,ale nic. Cítím chvílemi při polknutí či kašlání jakoby pálení na hrudi a zádech. Rýmu nemám, kašel také ne. Obvodní lékařka mne vyšetlika hmatem a výtěrem z krku,nyní mne čeká ORL. Nevím co od toho očekávat,strach je silnější než já. Díky za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, milá Pavlo- myslím, že můžete s důvěrou svěřit vyšetřovací postup své praktické lékařce. Všeobecní lékaři jsou široce vzděláváni v tzv. diferenciální diagnostice- podle výsledku ORL vyšetření pravděpodobně podstoupíte vyšetření tzv.polykacího aktu, případně sono štítnice- ale to vše je v kompetenci Vaší paní doktorky, která zná Váš konkrétní nález. Pokuste se svůj strach s důvěrou delegovat na lékaře- jsou zde k Vašim službám.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Artritida: nemoc nejen těla
Články: Artritida: nemoc nejen těla
Artritida i deprese jsou...
Co všechno vás čeká po operaci křečových žil
Články: Co všechno vás čeká po operaci křečových žil
Chystáte-li se vyřešit...
Na „křečáky“ platí léčivé punčochy
Články: Na „křečáky“ platí léčivé punčochy
A ne ledajaké! Jedná se o...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Rakovina kůže
Články: Rakovina kůže
Rakovina kůže je souhrnné...
Mokvající rána vyžaduje speciální péči
Články: Mokvající rána vyžaduje speciální péči
Škrábancům a odřeninám se...
Jsou kortikoidy v léčbě alergické rýmy bezpečné?
Články: Jsou kortikoidy v léčbě alergické rýmy bezpečné?
K léčbě alergické rýmy a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: