Knedlík v krku

Dobrý den, děkuji za odpověď jenom ještě doplním nějaké informace Mám už asi 6 měsíců problémy s krkem pocit knedlíku a sucho v krku, byl jsem na nejrůznějších vyšetření štítné žlázy, na orl, gastroskopie a nikde nic mě nenašli, praktický lékař mi řekl, že to může být od krční páteře, jsem objednaný na rehabilitace ale na řadu se dostanu až za 3 měsíce což je hodně dlouhá doba a proto jsem zkusil zajít několikrát na masáže ale ani jednou to nezabralo a nevím co jiného zkusit, chci se zeptat jestli jste se už někdy s něčím takovým setkal a co po případně zabralo, nebo co by jste mi doporučil nějaký konkrétní druh masáže atd. nebo jestli na to mohou existovat nějaké léky. Děkuji. Odpověď odborníka: Chybí mi více informací o vašem problému. Vaše problémy jsou celodenní nebo jen za určitých okoloností? Jiné další průvodní obtíže nemáte? Užíváte nějaké léky? Některé mohou tyto potíže způsobit. Podobné potíže mohou vznikat i v suchém prostředí. Nevím, kde se pohybujete. Pocit knedlíku v krku by mohl být od krční páteře, avšak sucho v ústech do toho moc nezapadá. Každopádně Vám na rehailitaci lépe poradí po vyšetření. Ať budete mít jakoukoli masáž, masíruje se vždy zadní strana krku, nikdy ne ta přední. V rámci rehabilitace se může zkusit reflexně ovlivnit dno dutiny ústní, není-li tam stažení a také se podívat na jazylku, není-li hůře pohyblivá. Léky na to nejsou. Můžete zkusit nějaké pastilky na cucání. Provokují výraznější slinění a mohou snížit oba Vaše nepříjemné pocity. Přeji pěkný den Doplňující informace: pracuji ve vcelku vlhkém prostředí v suchém se moc nepohybuji, léky žádné neberu a s ničím se jiným neléčím. Tyto problémy mě provázejí přibližně 6 měsíců a zhruba před měsícem jsem měl v oblasti šíje namožený krk ztuhlé svaly trvalo to cca měsíc pomohla mě klasická masáž. Některé dny jsou tyto pocity v útlumu skoro o nich nevím ale některé dny mě to hodně trápí někdy, když se zadýchám tak se začínám až nadavovat ale to je hodně výjimečné po uklidnění se to zlepší, psychické problémy nemám spíše naopak až na ten krk, ráno po probuzení je to dobré a začíná se to zhoršovat během dne, nezpozoroval jsem žádné situace u kterých by to bylo lepší či horší, když je to např. o víkendu horší a jsem unavený jdu si na chvilku zdřímnout a po probuzení je to dobré v útlumu, na to sucho v ústech mi hodně pomáhají žvýkačky po kterých se to zlepší, piji dostatek tekutin denně 4-5 litrů. Děkuji za odpovědi.

Odpověď odborníka:

Dokud Vás nevyšetří a aktivně nezasáhne dobrý fyzioterapeut či rehabilitační lékař, někdy to v ČR může být i neurolog( ale u takového jste zřejmě nebyl), tak nelze říci vůbec nic. Často je dokonce jednodušší a levnější v případě možnosti, kdy může být příčina v krční páteři. tehdy tento vyšetřovací a léčebný zásah jednoznačně prokáže, tím , že problém zmizí, že to je právě tato příčina. Tím, že došlo k podrobnému prošetření a vyloučení jiných příčin, tak zase je téměř jisté, že se zlepšenía rychlého či postupného odstranění problému touto cestou dokážete. "Aktivní fyzioterapie" je přesná diagnostická metoda, kdy terapeut( většinou lékař) cíleně vyšetřuje a současně odstraňuje funkční poruchy. je dostatečně aktivní , dokáže doporučit dle situace( dle zlepšení) konkrétní cviky, aby bylo možno zlepšení funkce udržovat a současně cíleně cvičit pro obnovení svalových vztahů a jejich stabilizaci.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Není opar jako opar…
Články: Není opar jako opar…
Herpes simplex patří mezi...
Kde číhají bradavice?
Články: Kde číhají bradavice?
Vyskytují se hlavně u dětí...
Osteoporóza: tichý zloděj nejen kostí, ale také centimetrů
Články: Osteoporóza: tichý zloděj nejen kostí, ale také centimetrů
Osteoporóza: tichý zloděj...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nachlazení, viróza, nebo chřipka?
Články: Nachlazení, viróza, nebo chřipka?
V zimě se potýkáme s...
Cévní mozková příhoda
Články: Cévní mozková příhoda
Cévní mozková příhoda (CMP...
Bolest zad nepodceňujte – může jít o vážný problém
Články: Bolest zad nepodceňujte – může jít o vážný problém
Stává se vám často, že vás...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: