Knedlik v krku,bolest na hrudi a pocity dusnosti

Dobry den, rad bych pozadal o radu. Je to zhruba 2 roky kdy jsem poprve citil tlak na hrudi a jakysi knedlik v krcnim dulku nad licni kosti. Obcas se problem vystupnuje a brani mi se zhluboka nadechnout. Tento stav trva nekolik minut a pote vetsinou rychle dojde ke zlepseni. Pocit tlaku pretva,ale pocit dusnosti uz ne. Navstivil jsem tedy praktickeho lekare,provedl zakladni vysetreni,krev dopadla v poradku,rtg plic a ultrazvuk bricha taktez. Jelikoz tyto stavy dusnosti jsou nejcasteji v obdobi leto,podzim navstivil sem tedy alergologii. Test na alergeny dopadl opet v poradku,spyrometrie taktez. Posledni pul rok se pridalo jeste velike nadymani bricha pri konzumaci cehokoliv, pani doktorka mi predepsala Controloc a flutiform. Nasledovala gastroskopie ktera je v poradku. Navsteva krcniho taktez... Jelikoz jsem byvaly kurak a vykaslavam obcas tmave hleny, tak nyni musim navsitivit jeste plicni.Jeste musim zminit ,ze se mi spatne usina a prakticky Lekar mi predepsal stilnox,ale beru jej pouze kdyz nemuzu usnout. Nikdy jsem nemocny nebyl,ale nyni uz jsem bezradny, mohli by jste mi prosim doporucit nejaky dalsi postup? Dekuji predem. Martin

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě to plicní + endokrinologie k vyloučení patologie štítné žlázy s příslušnými odběry hormonů štítné žlázy, případně doplnit odběry na méně obvyklé bakterie, chlamydie, mykoplazmata. Pté i spiroergometrie, EKG a kardiologie. Pokud bude vše v normě, dá se eventuálně uvažovat psychologické či psychiatrické vyšetření - jestli to není psychického původu - tzv anxiozní syndrom

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: