Kojenec a ptačí trus

Dobrý den, včera na procházce spadl ptačí exkremet mé 4 měsíční dceři přímo na pusu. (Byl to nějaký malý pták, ale nevím co za druh.) Rychle jsem ho otřela, ale stejně se kus dostal do pusy. Chtěla jsem se zeptat, jaké je riziko nákazy nějakou zoonózou (Mycobacterium avium, Chlamydia, Salmonela, Campylobacter... a nevím, co všechno ještě). Mám z toho hrůzu. Předem děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Pro zdravé dítě nepředstavuje ptačí trus významný zdroj infekce. Pokud by se objevily obtíže charakteru horeček, zvětšených uzlin apod., navštivte dětského lékaře, aby provedl příslušná vyšetření.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: