Kojenecká žloutenka

  • Dotaz od: Eva Tvardíková
  • Publikováno: 27.11.2009
  • uLékaře.cz

Chtěla bych se zeptat zda může být kojenecká žloutenka nebezpečná pokud u dítěte trvá dlouho. 5.11.2009 se narodil vnuk, který byl spolu s maminkou propuštěn 15.11. 2009 z porodnice. Je stále dost žlutý a špatně přibírá na váze. za prvních 5 dní doma dokonce spadl s váhou o 10dkg, včera byl u dětské lékařky vážený a přibral zpět 10dkg. Paní doktorce se chlapec také zdá dost žlutý a s váhovým přírůstkem také není spokojená.Chlapeček se pravidelně budí co 2 hodiny na jídlo, je hodný nepláče , nají se a spinká. Kontrola dítěte u lékařky za týden. Děkuji za Váši odpověď Eva Tvardíková

Odpověď odborníka:

Rozhodně bych doporučovala zkontrolovat hladiny bilirubinu v krvi a ev. provést další vyšetření (sono jater..) a příp. světloléčbu - asi na lůžkovém pediatrickém oddělení. Přetrvávající vysoké hladiny bilirubinu mohou ohrozit vývoj mozku.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: