Kojení

Dobrý den, jsem matkou tříměsíčního syna. Od samého začátku mám problémy s kojením. Jelikož jsem měla málo mléka, začali jsme již v porodnici dokrmovat umělou výživou. Nyní jsou mému chlapci 3 měsíce. Nekojím z prsu, ale mléko si odsávám odsávačkou a pak jím krmím malého. Právě toto odsávání je předmětem mého dotazu. Jelikož mám stále málo mléka (4 -7ml při jednom krmení a to z obou prsou) a odsávání je časově náročné. (minimálně 45 minut, ale i déle) to vše nejméně 6 krát denně. Vím, že kojení je důležité, ale u mě od začátku tvoří umělá výživa hlavní složku stravy. Chtěla bych se zeptat jestli má opravdu význam pokračovat dál tímto způsobem v odsávání mléka. Já osobně mám totiž pocit, že mě to spíše od syna zdržuje. Že bych se mu mohla mnohem víc věnovat, kdybych krmila pouze uměle. Pokud bych měla mléka dostatek, kojila bych a tuto otázku vůbec neřešila. Takto mě to ale stojí spoustu sil, času a nevým jak velký význam má mateřské mléko při tomto množství. Děkuji za odpověď. Jitka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud odstříkáte po 45min pouze cca 5ml mléka, tak je možno kojení považovat za ukončené. Toto množství opravdu dítěti nepomůže a Vás zbytečně vyčerpává. Věnujte se synovi a pokračujte v mléčné formuli. Hezký den.

MUDr. Petra Čamborová
MUDr. Petra Čamborová

Specializace: Dětské lékařství a klinická osteologie
Pracoviště: dětské oddělení Krajská nemocnice T.Bati a.s., Zlín
dětská osteologická ambulance, Osteocentrum Zlín, Mediekos Ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x