Kojení

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda při kojení mohu užívat mast Retin-A, trpím velmi na akné, je bolestivé, mokvající a od lékaře mi byl předepsán Retin-A na potírání. Stále kojím 15ti měsíční dcerku a před 3mi měsíci se mi vrátily měsíčky a bohužel se mi začala opět velmi rozdělávat pleť ( během těhotenství a doby, kdy jsem neměla menzes jsem měla pleť relativně v klidu, bez akné) a přiznám se, že mast retin- A lokálně používám na vřídky, které jsou bolestivé a které se mi udělají. Nepoužívám mast denně, tak asi 3x do týdne potřu večer postiženou část pokožky. Chtěla jsem se zeptat, zda může mast nějak pronikat do méka a zda to může mít nějaký neblahý vliv na dítě? Předem Vám moc děkuji za odpověď. Adéla

Odpověď odborníka:

Mast tohoto typu by se v období kojení používat neměla, nicméně si myslím, že při nepravidelném používání a na velmi malé plochy kůže je vstřebávání prakticky nulové. Možná by bylo vhodné používat mast vždy v době, kdy máte mezi kojením nejdelší pauzu. Také byste mohla vyzkoušet gestagenní antikoncepční tablety pro kojící ženy. Metodou, která se může provádět i v období těhotenství a kojení je např. také chemický peeling.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x