Kojení a medikace

Dobrý den pane doktore, Chtěla bych se zeptat. Mela jsem vysoky krevní tlak poslední měsíc těhotenství. Ten se léčil. Vysoky tlak mi zůstal i po 6-ti neděli. Prakticka lékařka mi nasadila Isoptin 40mg a to 1 tabletu 3x denne. Vzhledem k tomu, že kojím, je to bezpečný lék pro dite? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Ano, jde o bezpečný lék z pohledu kojení, do mléka prakticky nepřestupuje, takže ke kojenci se nedostane. Dosud nebyly popsány žádné případy vlivu Isoptinu na kojence.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: