Kojení a otěhotnění

Dobrý den paní doktorko, měla bych dotaz ohledně kojení a možnosti otěhotnění. Mám 10ti měsíčního syna, kterého kojím 3krát denně + v noci. Po jeho prvním roce, bych chtěla opět zkusit znovu otěhotnět. Před dvěma lety jsem měla samovolný potrat (11t) a poté mimoděložní těhotenství (odstraněn jeden vejcovod). Poté jsem ihned otěhotněla a těhotenství proběhlo bez komplikací. Je v mém případě šance otěhotnět i když budu kojit? Nebo je pro mě lepší úplně ukončit kojení a poté se snažit o druhé miminko? Menstruaci jsem zatím neměla. Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, začít těhottnět můžete, kojení není antikoncepce. Kolem roku stejně budete kojit jen večer. Pokud budete chtít kojit dál, nevidím v tom problém.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: