Kojení a píchaný penicilin

Měla jsem těžkou angínu a museli mi píchat penicilin 7 dní,kojím syna a chtěla jsem se zeptat ikdyž doufám,že to při kojení nevadí,jestli se ten penicilin dostane taky do mléka a jestli mu to potom nějak neubližuje,jestli to není podobné jako když bere antibiotika on sám. děkuju

Odpověď odborníka:

Penicilin při kojení nevadí. Do mléka sice přechází, ale jen malá část (cca 2-15% hladina proti hladině léku, kterou máte Vy v krvi). Můžete být v klidu, Vašemu synkovi se nic nestalo a nestane. Hezký den a klidné Vánoce

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: