Kojení a těhotenství

Dobrý den, mám 20.měsíců starou dceru, kterou pořád 2x denne kojím.S manželem planujeme druhé dítě, zajímalo by mě zda musím ukončit kojení nebo mohu kojit dále i v těhotenství? Mé první těhotenství bylo rizikové, od 6. měsíce jsem měla velké a částé tvrdutí dělohy. Slyšela jsem že kojení vyvolává slabé kontrakce dělohy, tak abych tomu ještě nepřispěla. Pokud bych kojit nepřestala a začala pak kojit i novorozence, nevadilo by mu tučnost mléka?Děkuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Ve vetšině případů je při kojení ovulace blokovaná,jinak při kojení je vyplavován Oxytocin,který působí stahy děložní příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: