Kojení alergického dítěte

Dobrý den, mám pětiměsíčního syna, který trpí od dvou měsíců výraznou vyrážkou. Před dvěma týdny diagnostikován těžký atopický exém a provedeny základní krevní rozbory na alergie - syn má hladinu IgE vysokou u pšeničné mouky, vaječného bílku a lepku; střední u kravského mléka; nízkou u lískového ořechu a žloutku. Zatím plně kojím a plánujeme začít s příkrmy (ve třech měsících 6 kg, ve 4,5 měsících necelých 7 kg a 63 cm). Ráda bych znala Váš názor na další pokračování s kojením. Předpokládám, že jak kožní lékař, tak alergolog budou doporučovat přechod na umělé mléko (zřejmě Neocate). Já bych přesto ráda pokračovala s kojením při dodržení přísné diety u mne (vvysazení BKM před dvěma měsíci na exém pomohlo), protože mám doma dva předškoláky, kteří jsou průběžně nemocní a kojení přece jen před řadou dětských nemocí chrání. Jde ale o to, co je menší zlo. Co byste mi doporučil? Děkuji, Michaela

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dodržujte dietu a kojte.

MUDr. Jindřich Lahovský
MUDr. Jindřich Lahovský

Specializace: Alergologie a klinická imunologie
Pracoviště: Ordinace pro alergologii a lékařskou imunologii, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x