Kojení jako prevence před otěhotněním?

Dobrý den.Kojím 17-ti měsíčního syna(ráno, večer, někdy přes den a někdy v noci), ale rádi bychom druhé mimčo. Je potřeba s kojením přestat, abych mohla otěhotnět?Zatím se ,,snažíme" teprve dva měsíce, ale tak mě napadlo, jestli kojení není překážkou.Je pravda, že při kojení mám cyklus poněkud rozházenější-místo po obvyklých 30 dnech mám cyklus i po 20-24 dnech.Děkuji za odpověď.S pozdravem Alena

Odpověď odborníka:

Při kojení většinou nedochází k ovulaci, protože je zcela jiná hormonální situace organizmu,i když gravidita není vyloučena, je podstatně méně pravděpodobná než u nekojivší. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: