Kojení & l-carnitin

Dobrý den, kojím 2,5 letého syna - v současné době asi 3-4x denně, a chtěla bych vědět, zda při tom můžu na podporu hubnutí užívat L-Carnitin. Děkuji Alena Čížová

Odpověď odborníka:

Dobrý den Aleno! Názory na vhodnost L-Carnitinu při kojení se různí. Je pravda, že se jedná o látku, která je tělu vlastní a dítěti by tedy vadit neměla. Na druhou stranu se také jedná o výživový doplněk, který obsahuje i pomocné a konzervační látky a u kterého na rozdíl od registrovaných léčiv není dostatek údajů a jeho bezpečném používání při kojení. Osobně bych počkala až syna nebudete kojit. Hezký den.

MUDr. Petra Řeháčková
MUDr. Petra Řeháčková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: