Kojení po dlouhé odmlce

Dobrý den! Chci se jen zeptat 13.1.2015 se mi narodila dcera a díky rozpraskaným bradavkám a i kvuli stresu jsem jí kojila asi 9 dní teď za pár dní jí bude rok. Asi to už nepujde se rozkojit zkousela jsem vše, a nic mi nepomohlo. Malá mi po mm ani nepribirala. Cim to muze byt??

Odpověď odborníka:

Dobrý den paní Simono! Po porodu bylo vaše tělov optimálním stavu celkově připravené na kojení. Pokud jste, jak popisujete, kvůli stresu a rozpraskaným bradavkám kejila dceru jen 9 dní, je krajně nepravděpodobné, že by se Vám podařilo rozkojit se nyní. Již jste si na otázku vodpověděla sama. Dítě nepřibíralo, protože mělo málo mléka a toho bylo málo i kvůli stresu. Popraskání bradavek mohlo být způsobeno nevhodnou technikou kojení a jejich šetření zase k méně častému přikládání k prsu a tím k poklesu tvorby mateřského mléka. U stávajícího dítěte to již asi nezachráníte. Mohla byste to zvládnout u dalšího dítěte. Bude to asi chtít hodně trpělivosti. S pozdravem Petr Kadleček

MUDr. Petr Kadleček
MUDr. Petr Kadleček

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Ordinace U Pandy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: