Kojení po prvním roce

Děkuji za odpověď na můj dotaz, zda je kojení v roce a půl ještě přínosné či škodlivé. Říkáte, že podstatný přínos to nemá. Proč mi to tedy má dětská lékařka i náš p.primář na dětském odd. doporučuje? Také ve vaší poradně jsem se ptala na výživu dítěte v 15 ti měs. a odpověděli jste mi, že má dostatek bílkovin z mateřského mléka plus rostlinné bílkoviny, mateřs.mléko že ale není potřeba nahrazovat kravským. A už vůbec mi nebylo sděleno, že kojení už v této době není dobré nebo dokonce škodlivé. Mám obavy, že jsem dítěti kojením ublížila. Píšete také o polychrolovaných bifenylech v mateřském mléce-jaký měl tedy tento výzkum výsledek, opravdu se tam nacházejí? tak, že škodí dítěti? Nemělo by se tedy maminkám sdělovat, že by měly kojení po půl roce skončit kvůli těmto škodlivinám v mléce? Moc děkuji za odpověď, Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dítě by do půl roku věku mělo bý výhradně kojeno, a poté postupně převáděno na normální- tedy dospělou stravu, neznamená to však, že by kojení po půl roce bylo pro dítě škodlivé. Je pouze nutričně nedostatečné, dítě je cca od roku věku schopno přijímat stravu jež odpovídá racionální stravě dospělého, jen je nutno dbát na dostatek bílkovin, jež již v tomto věku mateřské mléko opravdu nedokáže pokrýt a je tedy nutno je doplňovat libovým masem a mléčnými výrobky z kravského mléka.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: