Kojení při salmonelóze

Mám podezření na salmonelózu a kojím. Mohu kojením nakazit svoje dítě?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tzv. laktogenní infekce jsou samozřejmě možné, ač ne příliš časté, jedná se zejména o přenos virů, bakterie a paraziti jsou přenášeni v omezené míře. Interpersonální (mezilidský) přenos salmonel je navíc vzácný pro vysokou infekční dávku, ačkoliv tato se u novorozenců a kojenců úměrně snižuje. V kontaktu matky s dítětem je závažnější klasický fekálně - orální přenos. Navíc salmonelóza se často projevuje horečkami - v takovém případě se vždy doproučuje mléko převařovat ( pro zahubení salmonel by měla být postačující teplota cca 56°C).

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: