Kojení sourozenců

Přeji hezký den a předem děkuji za odpověď. Dcera 1,5 roku, atopický ekzém a prokázána alergie na kravské mléko a vajíčko. Otec je alergik, já ne. Kojím dcerku ráno a večer - více nemá potřebu a ráda bych jí kojila co nejdéle. Jsem na počátku dalšího těhotenství. Myslíte, že s kojením přestávat nemusím. Není problém s vyživením plodu, mě i kojící dcerky. Co si myslíte o vitamínových doplňcích pro kojící matky? Po narození sourozence nabídnu první mlíčko mladšímu. Jak je to se zásobamy mléka, když starší sourozenec bude nadále pít jen ráno, večer, mladší častěji. Pozná tělo, že je ráno/večer a tedy připraví mlíčka více? A doporučujete tedy kojení dvou dětí s věkovým rozdílem najednou? Otázek je mnoho, o to více Vám budu vděčná za každou radu

Odpověď odborníka:

Kojit můžete i nadále, ale může se stát, že hormonálními vlivy během těhotenství se produkce mléka zastaví, s tím se nedá nic dělat. Doporučuji rozhodně užívat vitamínové doplňky pro těhotné či kojící ženy, ve stravě určitě nebudete mít dostatek všech důležitých látek. Dvě děti najednou klidně kojit můžete, čím častěji budete dítě přikládat, tím více mléka se bude tvořit. je nutné při tom hodně pít! ( určitě 3 litry denně a více). Ale organismus samozřejmě není továrna na výrobu mléka, má to své omezené kapacity, takže pokud by se mléka netvořilo dost, bylo by nutné přestat kojit starší dítě. I při alergii staršího dítěte se ale domnívám, že kojení v tomto věku již nemá žádný protektivní efekt a naopak zbytečně předáváte dítěti různé škodliviny z prostředí, které se v mléce koncentrují. Zkuste se o tom ještě poradit se svým pediatrem.-

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: