Kojení v 15- ti měsících

Vážená paní doktorko. Ráda bych se zeptala, zda je vhodné a ještě nějak prospěšné kojení 15-ti měsíčního dítěte. Syna kojím pravidelně před snídaní (pak s námi někdy ještě posnídá pečivo se sýrem nebo jen zeleninu), dále pak po večeři, kdy kojení vyžaduje. Někdy přes den se ještě napije, ale to jsou spíš takové ,,loky". Někde jsem četla, že po roce dítěte je kojení naopak škodlivé, protože do MM přechází škodlivé látky, ale například teď byl syn nemocný a kojení vysloveně vyžadoval. Kdy je tedy dobré s kojením přestat a jak to dítě odnaučit? Mockrát děkuji a přeji hezký den. Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kojení rozhodně není škodlivé a záleží pouze na Vás a Vašem synovi, jak Vám to vyhovuje. Světová zdravotnická organizace doporučuje kojení do 2 let dítěte. Je ale samozřejmě nezbytné, aby mělo dítě v tomto věku vedle kojení pestrou stravu s dostatkem zeleniny, ovoce, masa a dalších složek. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Hysteroskopie
Články: Hysteroskopie
Hysteroskopie je...
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
Snížená činnost štítné žlázy (hypotyreóza)
Články: Snížená činnost štítné žlázy (hypotyreóza)
Po zavedení jodace jedlé...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: