Kolaps a poruchy nálady

Dobrý den potřebuju se zeptat, je to pro mě hrozně moc důležitý je to jako by na tom závisel celý můj život, před 4 měsícmi jsem se rozešel s holkou která pro mě byla celý svět, kvůli ní jsem zapoměl na rodinu ,kamarády a podobně, od té doby jsem párkrát měl kolaps, ale to není to nejhorší, mám hrozné deprese, je to v kuse den co den, když jdu spát motá se mi hlava je mi špatně , ale takhle je to v kuse každy den, hlavně myslím na smrt a to mě hrozně ničí ,každý den je pro mě jako by byl poslední ,nemám sílu a bojím se hrozně moc, prosím o odpověď děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den Aleši, děkuji za Váš dotaz. Rozchod s partnerkou je vždy nepříjemný a člověka to prakticky vždy mrzí a necítí se dobře. Samozřejmě prožíváte nelehké období adolescence, kdy se hormony zblázní. Kolaps může být vyvolán i jinými příčinami než je psychika. Možná by to chtělo konzultaci s neurologem, aby se vyloučilo nervové onemocnění. Může se zdát Vaše situace bezvýchodná a často myslíte na sebevraždu, ale máte celý život před sebou, určitě si najdete novou přítelkyni, která by Vám mohla pomoci, abyste se cítil dobře a v pohodě. Nezapomínejte, že máte kolem sebe lidi, kteří Vás potřebují a velmi by je ranilo, kdyby se Vám něco stalo. Pokud se Váš stav nebude lepšit do týdne, spojte se s psychiatrem pro děti a dorost. V Liberci mají velmi dobrý přístup, diagnostiku i samotnou léčbu. Domnívám se, že toto rozhodnutí by mohlo být pro Vás přínosné, abyste se netrápil. Držím palce a přeji příjemný den.

MUDr. Šárka Kolacíová
MUDr. Šárka Kolacíová

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: TH Klinika, Clinterap

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: