Kolapsový stav

Dobrý den, cca před třemi týdny se mi udělalo hodně zle. Ve smyslu mžitky před očima, dušnost, špatné dýchání, bušení srdce, malém jsem omdlela. Byl to dá se říct kolapsovy stav. Poté co vymizely potíže s dýcháním a bušením srdce , mě stále bolí hlava v týlu již druhý týden , v zadní části hlavy a to pouze ve vertikální poloze . Když ležím je vše v pořádku, i spánek je normální. Jakmile však déle stojím nebo sedím, začínám pociťovat tlak v hlavě, brní mě v ní a musím si opět lehnout. Je to zvláštní bolest hlavy, není klasická. EKG v pořádku, Sono srdce v pořádku, krev na CRP v pořádku, lumbální punkce v základu (výsledky kompletní budou až za 14dni), ale ty základní byly v pořádku. Z nemocnice mě propustili, že nic vážného to není. Magnetická rezonance odložena. Bohužel mi tento stav znemožňuje pracovat. Vleže se pracovat moc nedá. Jsem léčena na imunologii na Sjogrenuv syndrom a endokrinologii na Hashimotovu thyreoiditidu. Užívám letrox 25mg a Prednison 5mg každý den.Prosim o radu co může být příčinou bolesti hlavy ve vertikální poloze, chci již normálně fungovat ale nejde to. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vyšetření jste prošla dost, ale možná CT nebo MR mozku k určení diagnozy by bylo vhodné. Pokud se jedná o stav, který znemožňuje práci, tak bych to doporučila. Můžete se poradit o dalším postupu s neurologem nebo svým praktickým lékařem.

MUDr. Vladimíra Cejnarová
MUDr. Vladimíra Cejnarová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Varikokéla, ryze mužský problém
Články: Varikokéla, ryze mužský problém
V podstatě se jedná o...
Ultrazvuk břicha
Články: Ultrazvuk břicha
Ultrazvuk, UZ nebo SONO je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: