Kolení vazy

Dobrý den, Mohl bych Vás poprosit o radu? Zhruba před 3 roky jsme si v zimě poprvé vyhodil koleno. A od té doby už to koleno nedrží správně a nemůžu se na něj 100% spolehnout. Do teď jsem si koleno vyhodil asi ještě 3krát. Chtěl jsem se zeptat zda se nechají zpevnit nějak postraní vazy kolena, aby mi pořád nevyskakovalo. Nebo jestli bych musel podstoupit nějaký operační zákrok, aby se to zlepšovalo. Mockrát Vám děkuji za brzkou odpověď a přeji Vám příjemný zbytek dne s pozdravem Lukáš Lejhanec

Odpověď odborníka:

Slovo vyhodit koleno je málo přesné. Patrně se nejednalo o vykloubení kolena ale patrně o jiný pathologický pohyb. Vykloubení kolena je vzácná příhoda a vždy vážná. Bude se jednat patrně o poranění vazů kolena. Toto poranění vazů se musí přesně zhodnotit, vyšetřit a stanovit ortopedický a posléze rehabilitační postup. Rychlé řešení představuje diagnostická a terapeutická artroskopie kolena, která stav vyšetří, ujasní a vyřeší. Pokud je přerušen přední zkřížený vaz většinou, ne vždy, je na místě provedení plastiky zkříženého vazu, pokud jsou k tomu dobré operační předpoklady. Na vyvážení tahu vazu při operaci - plastice hodně záleží, stejně tak jako na následující rehabilitaci. Zatím do řešení bych si jistě pořídil polotuhou kolenní ortézu při vykonávání náročnějších pohybových aktivit. O té se poradíte se svým ortopedem nebo rehabilitačním lékařem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Kolení Vazy | Od: Lukáš | 14.4.2011 20:30
Omlouvám se za uvedení vyhozeného kolena. když se mi stala tato příhoda poprvé, tak jsem nenavštívil ortopedii, ale zmíněnou chirurgickou ambulanci. Co jsem vyčetl z Vaší rychlé odpovědi, za kterou moc děkuji, tak nějaké operační zákroky by kolenu mohli dodat zprávnou stabilitu. chtěl bych se ještě, ale zeptat zda neexistují nějaký cviky, na posílení těchto vazu, popřípadně nějaké prášky apod. Kolení ortézu mám a musím jí používat na sport. Děkuji za odpověd
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pooperační bolest
Články: Pooperační bolest
Chystáte se na svou první...
Mykóza penisu: Pohlavní nemoc to není, ale přehlížet ji se nevyplácí!
Je test otcovství opravdu spolehlivý?
Články: Je test otcovství opravdu spolehlivý?
Když se řekne test...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bércové vředy aneb Když se léčba křečových žil nedaří
Články: Bércové vředy aneb Když se léčba křečových žil nedaří
Možná jste to už někdy sami...
Hrůzami opředená prohlídka aneb Co se děje při koloskopii
Články: Hrůzami opředená prohlídka aneb Co se děje při koloskopii
Kolonoskopie, či koloskopie...
Jak si poradit s ječným zrnem
Články: Jak si poradit s ječným zrnem
Ječné zrno je pupínek nebo...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Počítačová tomografie (CT)
Články: Počítačová tomografie (CT)
Počítačová nebo computerová...
Zánět žil
Články: Zánět žil
Zánět žil, flebitida, se...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x