Koleni vazy

.. mam zanet v podkolenich vazech a zajimalo by me zda koleno ma byt spise v teple nebo ledovat... predem dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Teplo použijeme jen na degenerativní choroby typu artrozy kloubu.
Vzhledem k vašemu věku očekávám spíše akutní zánět spojený se zateplením , případně zarudnutím, tedy chlad. Pokud chlad přestane působit musí se na příklad chladná a teď již teplá rouška odstranit a později chladná znovu přiložit. Nesmí to být Priessnietzův obklad, kdy po chladu dojde na kůži k zapaření.
Obvykle se chlad přiloží 3 x denně 15 minut.
Není nejmenších pochyb, že by takový zánět v blízkosti kolena měl vyšetřit lékař, nejlépe ortoped.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Příznaky benigní hyperplazie prostaty
Články: Příznaky benigní hyperplazie prostaty
Ne každou potíž při močení...
Skřípání zubů u dětí během spánku působí problémy ve škole
Vyšetření konečníku
Články: Vyšetření konečníku
Vyšetření konečníku patří...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Nalaďte se na svůj biorytmus
Články: Nalaďte se na svůj biorytmus
Noční směny v továrnách...
Záněty vaječníků mohou vést k neplodnosti (II. část)
Články: Záněty vaječníků mohou vést k neplodnosti (II. část)
Záněty vaječníků mohou při...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: